המלצות כלליות | התאגדות מדריכי הטיפוס והגלישה הישראלים | IMGA

המלצות כלליות

בדף זה ריכזנו מספר המלצות כלליות למתעניינים בפעילויות טיפוס, גלישה (סנפלינג) וקניונינג. נשמח לקבל הערות ומשוב לגבי ההמלצות כדי לדעת אם הן עזרו לכם בצעדיכם הראשונים.

חברות טיולים רבות מציעות קורסי טיפוס וגלישה, טיולים ופעילויות זולים באופן מפתיע. המחירים הנמוכים מורים על אחת ממספר אפשרויות. מספר שאלות שכדאי לברר לפני שמשלמים:

1. האם המדריך או החברה מתחייבים לעבוד על פי הוראות הבטיחות? האם המדריכים מכירים את ההוראות הללו (הוראות בטיחות כלליות ניתן למצוא כאן)? האם הם משתמשים בציוד תקני ותקין (כללי פסילה לציוד נמצאים כאן)?

דרך פשוטה לבדוק זאת היא לברר אם מסמכי החברה נושאים את הלוגו של אנציקלופדית הטיפוס. הצגת הלוגו מהווה אישור כי תנאים אלה מתקיימים.

2. האם הסמכתם של המדריכים מתאימה?

לצערנו יש מדריכי גלישה המעבירים קורסי טיפוס. יתרה מכך, ישנם מטפסים וגולשים ללא כל הסמכה המעבירים קורסי גלישה ופעילויות שונות.

לדוגמה: מדריך גלישה מוסמך (בין השאר) לפקח על פעילות טופ-רופ במצוק. אין זאת אומרת שהוא יכול להוביל עם קליינטים בטענה שהוא מתקין להם טופ-רופ או שהאיבטוח הוא מלמעלה. 

כדאי לברר:

א. האם המדריכים שמציעים לכם הם אכן מדריכים מוסמכים.

ב. האם הסמכתו של המדריך מתאימה לפעילות.

הפעילויות המכוסות בתחום ההכשרה של מדריכי גלישה וטיפוס הינן מוגדרות היטב וניתן לקרוא מהן הסמכויות של כל רמת הכשרה כאן (מסמך להורדה) או כאן (ברשת). רשימת מדריכי טיפוס מוסמכים ניתן לקבל ממכון ווינגייט, אך הדרך הפשוטה ביותר היא לבקש לראות תעודה או לברר את שם המדריך ולשאול אותנו. מדריך החורג מהסמכתו עובר על החוק ומסכן את הלקוחות שלו. רשימת המדריכים החברים נמצאת כאן, וניתן לבדוק אם המדריכים איתם אתם עובדים הם חברים או לא.

3. האם יחס החניכה מתאים לפעילות?

חברות זולות מקצצות במספר המדריכים המעבירים את הפעילות, וכך מורידות עלויות, על חשבון הבטיחות של המשתתפים. זה משמעותי במיוחד בקורסים, בהם יחס החניכה משפיעה באופן חזק על הלימוד, שהוא מטרת הקורס. גם בפעילויות גלישה ואומגה, יחס חניכה גרוע (הרבה גולשים למדריך) פוגע בערנותו של המדריך ובסופו של דבר, בבטיחות המשתתפים.

כדאי לבדוק מהו יחס החניכה המתקיים בפעילות. אנו ממליצים על יחסי חניכה מינימאליים של:

• לקורסי גלישה בסיסיים: 3-4 חניכים למדריך.

• לקורסי טיפוס בסיסיים: 2-3 חניכים למדריך.

• לקורסי הובלה: 2 חניכים למדריך.

• לטיולי קניונינג: 5-8 חניכים למדריך (תלוי באופי המסלול ובאורכו).

• לפעילות טופ-רופ: 8-10 חניכים למדריך (4-5 חבלים).

4. האם קיים הציוד המתאים לפעילות?

כאן ניתן למצוא רשימת ציוד מומלצת לקורסי טיפוס וגלישה, בסיסיים ומתקדמים לפעילויות ולטיולי גלישה. רשימות ציוד שיש לספק לקורסי מדריכים נמצאת כאן.

אנא בדקו כי החברה או המדריך אליהם פניתם מספקים את הציוד הדרוש.

ניתן תמיד ליצור איתנו קשר לשאלות נוספות.